Signal om solidaritet og støtte til vores svenske nabo

7. december 2023

6.300 tons bevæbnet dansk fregat midt i Sveriges hovedstad. Det sender et stærkt signal om solidaritet og støtte til vores svenske nabo. Derfor lagde ESBERN SNARE primo december rum til den danske ambassades julereception for deres svenske netværk.

Et krigsskib på over 137 meters længde og over 6.000 tons. Med et dansk flag. Med danske soldater. Og med stærk bevæbning. Det var hvad svenskerne i uge 48 2023 kunne se glide ind igennem den snævre skærgård og helt ind til kaj midt i den svenske hovedstad.

– Det er en meget håndfast og fysisk manifestation med en stor dansk fregat midt i Stockholm. For det er bare noget andet at vise sådan en fregat frem og holde reception for vores svenske samarbejdspartnere på en fregat frem for at bruge ambassadens egne lokaler eller leje et lokale ude i byen. Det skal man ikke undervurdere. Det gør en forskel for svenskerne at se en fregat fra et NATO-land og et naboland i deres hovedstad, siger oberst Carsten Hasenfuss, der er dansk forsvarsattaché ved den danske ambassade i Stockholm. Han mener, at Danmark dermed viser sin støtte og solidaritet til Sverige med hensyn til forsvar og sikkerhed – og et ønske om øget samarbejde om forsvarspolitikken netop i en tid, hvor Sverige kæmper for optagelse i NATO.
 (Kilde og foto: Forsvarskommandoen)