Forsvaret stiller en stabsofficer mere til rådighed til operation i Det Røde Hav

28. december 2023

Forsvaret er ultimo december 2023 blevet anmodet om at stille yderligere en stabsofficer til den multinationale maritime koalitionsstyrke Combined Maritime Forces (CMF). Stabsofficeren skal indgå i ledelsen i den nyligt nedsatte koalition, der er blevet etableret til at håndtere krisen i farvandene omkring Det Røde Hav. Koalitionen kaldes ”Operation Prosperity Guardian”.

CMF består af bidrag fra i alt 39 lande, og Danmark har i øjeblikket to stabsofficerer udsendt til hovedkvarteret i Bahrain, et bidrag som nu suppleres af endnu en officer.

Operation Prosperity Guardian er dedikeret til at fremme sikkerhed og stabilitet for skibsfarten i området omkring Det Røde hav og Aden-bugten, et område som i øjeblikket er ramt af trusler fra missil- og droneangreb rettet mod civile skibe ud for Yemens kyst.

Forsvaret har løbende siden 2008 udsendt bidrag til flere internationale indsatser i farvandene omkring den arabiske halvø. Foruden skibsbidrag har Forsvaret jævnligt haft udsendt Challenger-overvågningsfly til overvågning af kysten ud for Somalia. Det seneste Challenger bidrag var udsendt i maj-juni 2017.
 (Kilde og illustration: Forsvarskommandoen)