Skoleskibet ”Danmark” fejre 90 års jubilæum i Nakskov

7. juni 2023

3-mastet fuldriggeren ”Danmark” blev leveret til Trafikministeriet, med Stats- og søfartsminister Th. Stauning som deltager, den 29. april 1933.

På den baggrund giver det god mening, at Lolland Kommune og Nakskov by i dagene den 21. til og med den 25. juni 2023 markerer skibets 90 års jubilæum med en række udstillinger og aktiviteter fra: Museum Lolland-Falster, Nakskov Marineforening, Skoleskibsforeningen Danmark, Peter Freuchen Selskabet, Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum, Nakskov Kunstforening, Nakskov Skibsværfts Roklub, Nakskov Kunstforening, fotoudstilling v/Threin Ottossen og endelig Nakskov lokalhistoriske Arkiv. Det oplyser chefkonsulent/stadsarkivar Heidi Pfeffer til Marineforeningens tidsskrift Under Dannebrog.

Onsdag den 21. juni kl. 1315 modtages skoleskibene ”Danmark” og ”Georg Stage” på Nakskov Fjord af lokale ro- og sejlklubber. Kl. 1400 og 1415 lægges der til ved Honnørkajen, hvor der er modtagelse af borgmester Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen. 

Frem til søndag den 25. juni vil byen og havnen sprudle af musik og gode semimaritime oplevelser.

Ovenstående foto er fra ”Danmarks” besøg i Nakskov i forbindelse med skibets 80 års jubilæum i 2013. (Kilde: Lolland Kommune. Foto: Thummas Juul)