Ny efteruddannelse hjælper søfarende med karriereskift

3. december 2020

Hvordan sætter en navigatør kursen mod en karriere på land? Hvad gør man som søfarende, når ens livssituation ændrer sig, og hvilke knapper skal en maskinmester skrue på for at få et job i land til at spille?

Der er mange overvejelser, når en karriere til søs ikke længere ligger lige for. Derfor kommer Danske Rederier nu med en ny efteruddannelse, der skal sikre, at de søfarende finder en ny karriere i shippingbranchen, når de vil gå i land. – Det er vigtigt, at vi konstant sikrer os den bedste arbejdskraft inden for skibsfarten. Og når de søfarende af den ene eller anden grund ønsker at fortsætte deres karriere på land, så er vi klar til at hjælpe dem godt videre. Vi vil nemlig sikre, at de søfarendes unikke kompetencer, som de har opbygget på søen, ikke går til spilde. Vi har stadig brug for dem i rederierne, siger Anne Panknin Kristensen, uddannelseschef i Danske Rederier.

Efteruddannelsen hedder ”Fra Sø til Land”, og er målrettet både tidligere eller nuværende søfarende, der gerne vil have et landbaseret job inden for skibsfarten.

Her bygges der videre på de værdifulde kompetencer, som de søfarende har opnået under deres arbejdsliv til søs. Uddannelsen løber over otte uger, hvor deltagerne vil få en større viden til deres egen organisation, særlige positioner i shippingvirksomhederne og til branchen generelt. – Vi giver dem en bedre idé om, hvordan de kan få deres egne kompetencer fra søen i spil, når de skal løse nye opgaver på land. Vi fokuserer også på distanceledelse, og hvordan man optimerer ressourcerne, så deltagerne i sidste ende kan forbinde arbejdet mellem sø og land bedst muligt, uddyber Anne Panknin Kristensen.

Uddannelsen er opdelt i fem moduler, hvor Modul 1 starter op 1. februar 2021.
(Info og foto: Danske Rederier)