Mange bestilte danske skibe kan sejle grønt

15. november 2022

Foreningen Danske Rederier fortæller i en presseinfo, at de danske rederier på nuværende har 51 skibe i ordre på værfterne. 25 af dem kan sejle på grønne brændstoffer.

De 51 nybygninger betyder også, at det er første gang siden 2015, det samlede antal bestillinger går frem.

At 25 skibe er kompatible med nye grønne brændstoffer, er en melding der vækker begejstring hos Danske Rederier. – Det vidner om, at rederierne er deres ansvar bevist. Og så viser det jo med alt tydelighed, at de danske rederier gør mere end blot tale om den grønne omstilling, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for klima, miljø og sikkerhed i foreningen. Hun peger også på, at rederierne nu går forrest og søsætter de skibe, der er en  forudsætning for den grønne omstilling frem med 2050.

Nyt skib til ESVAGT
Offshore-rederiet ESVAGT er et af de rederier, som venter på at få leveret et nyt grønt skib. De har bestilt verdens første grønne Offshore Service Skib, der skal servicere havvindmølleparker med vindmølleteknikere og reservedele. – Det er lidt som ringen, der bliver sluttet, når vi både kan være med til at bidrage til udbygningen af den grønne energi i Danmark og samtidig være aftager af nye grønne brændstoffer. Det var oplagt for os at investere i et grønt skib , når så meget af vores forretning handler om at understøtte dem grønne omstilling, siger CEO i ESVAGT, Peter Lytzen.
(Kild og foto: Danske Rederier)