Grænseåbning begynder at fylde færgerne

23. juni 2020

En uge efter grænseåbningen til Tyskland og Norge har flere færger mærket at passagererne begynder at komme tilbage. Scandlines melder om en mangedobling siden åbningen.

Mandag morgen i sidste uge rullede de første turister fra Tyskland igen af færgerne i Rødby og Gedser. Og siden er mange flere kommet til.

”Det har været en god uge i Scandlines, og et trist forår er afløst af optimisme. Vi er ikke oppe på samme niveau som under en normal sommer, men turisterne er begyndt at komme tilbage, og vi håber på, at det fortsætter henover sommeren,” siger Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines.

De to ruter Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock havde i den dårligste uge under nedlukningen blot 955 personbiler med ombord sammenlagt.

I den første uge, efter grænserne er åbnet, var tallet oppe på 18.640 personbiler (12. juni – 22. juni).

”Turisterne har været klar så snart bommene gik op, og det er dejligt at se de begynder at fylde færgerne igen. Retningslinjerne ændrer sig nærmest dag for dag, og hvis kravet om seks overnatninger også fjernes, kan færge- og passagerrederierne redde en del af højsæsonen,” siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier. 

Fjordline har under nedlukningen sejlet på ruten Hirtshals – Kristianssand, og har nu genoptaget sejladsen på de øvrige ruter til Norge.

ForSea har fortsat sejladsen mellem Helsingør og Helsingborg på nedsat blus under nedlukningen og sejler fortsat med midlertidig sejlplan, da grænsebommen mod Sverige stadig er nede.

DFDS sejler på torsdag første tur til Oslo fra København siden 16. marts. Ruten går som en ny ting via Frederikshavn, hvor de åbner en ny rute fra Frederikshavn til Oslo.

FAKTA:

– Udenrigsfærgerne har 41 procent af passagererne i sommermånederne.

– Indenrigsfærgerne har 38 procent af passagerne i sommermånederne.

– 32 mio. passagerer sejler hvert år med de danske færger.

– Hvert minut afgår en færge et sted i Danmark.