Fregatten JYLLAND får ny direktør

5. september 2023

Der er lagt op til et strategisk skifte, når Anne-Marie Dohm den 1.oktober tiltræder som ny direktør for Fregatten JYLLAND. Sammen med bestyrelsen og medarbejderne bliver hendes opgave at udvikle et stykke storslået dansk kulturarv til et moderne samlingssted for både udstillinger, formidling, samtaler og events.  – Fregatten JYLLAND er historien om Danmark som krigsførende nation og om et land, der stod over for en stor opgave med at værne om sine grænser. Den historie har aldrig været mere aktuel. Og derfor glæder jeg mig til at skulle stå i spidsen for udviklingen af fregatten, museet og aktiviteterne omkring værftet, siger Anne-Marie Dohm.

Den selvejende institution Fregatten JYLLAND ´s bestyrelse har været igennem en proces for at finde en ny direktør, som skal lægge en strategi for museet, så skibet og museet  i højere grad kommer på landkortet og får øget sine aktiviteter.

I en pressemeddelelse siger formand for bestyrelsen ved Fregatten Jylland, Tommy Bøgehøj. –  Vi har med den nye direktør fået en synlig leder, som kan flytte det strategiske fokus og bidrage til, at Fregatten JYLLAND får en ny profil og dermed bevæger sig i den retning, som vi ønsker.

Fregatten JYLLAND er en selvejende institution, der driver både formidling af fregattens historie og værft ved havnen i Ebeltoft. Planen er, at institutionen skal udvikle og udvide sine formidlingsaktiviteter til gavn for både danske og udenlandske turister på Djursland. Det indebærer, at museet udvikles og tilføres flere midler fra både betalende gæster men også fra fonde og andre, som ønsker at udvikle en vigtig del af den danske kulturarv. – Som organisation skal vi være dygtige til at samarbejde i feltet mellem private og offentlige interessenter som turistorganisationer, foreninger, virksomheder og politiske enheder. Derfor er det afgørende for Fregatten JYLLAND, at vi har fået en direktør, som kan det, og som har meget erfaring med sig fra andre kulturinstitutioner, siger Tommy Bøgehøj.

Anne-Marie Dohm har igennem årene haft en række topposter i mediebranchen som blandt andet direktør i DR, rektor ved Danmarks Journalisthøjskole og senest chefredaktør og direktør hos Radio4. Hun har samtidig siden 2019 været formand for bestyrelsen hos Moesgaard Museum i Højbjerg ved Aarhus.