Flotte passagertal på færgerne

9. september 2022

De fire store færgerederier DFDS, Scandlines, Molslinjen og ForSea ´s passagertal og biltrafik for juni, juli og august 2022 er på cirka samme niveau som sommeren 2019.

Det viser, at normaliteten er ved at indfinde sig igen efter somre med restriktioner og hjælpepakker. – Det har været en stabil sommer med passagertal, som kan matche årene før Corona. Vi har tydelig mærket, at folk har haft brug for at rejse igen, og der har været god stemning og fyldte færger stor set hele sommeren, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier med ansvar for Færgerederierne.

Der har selvfølgelig været forskelle på tværs af de enkelte ruter. Eksempelvis har ForSea på Helsingør-Helsingborg denne sommer aldrig haft flere gåede passagerer siden 1998. DFDS har haft langt flere biler og lastbiler med på København-Oslo og Frederikshavn-Oslo end i sommeren 2019.

Jacob K. Clasen siger også, at under pandemien sejlede mange færger primært med gods, og fik dermed vist, hvilken vigtig brik i transportkæden de udgør. – I sommeren har færgerne så igen virkelig haft mulighed for at vise, at de spiller en vigtig rolle i folks rejseplaner. Vi tror på, at vi nu er tilbage, hvor driften er normal, lyder det fra Jacob K. Clasen.

De store verdensbegivenheder med krig i Ukraine, forsyningskrise og andre geopolitiske usikkerheder smitter også af på færgerne. Varer er dyrere at købe ind. Og især brændstof er en meget stor post. Dermed kan indtjeningen ikke matche 2019.

(Kilde og Foto: Danske Rederier)