Flere maritime uddannelser til Jylland og Als

28. maj 2021

Sønderborg og Thisted kommuner får maskinmesterskoler. Samtidig slår MARTEC i Frederikshavn dørene op til en ny professionsbachelor i maritime konstruktioner.  Det er en del af planen i uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og regeringens udspil: ”Stærkere lokalsamfund og 25 nye uddannelser uden for de største byer”.

Det nye udspil er god musik for fagorganisationen Danske Rederier.  – Det er afgørende, at vi som stor søfartsnation holder fødekæden af nye søfarende i gang. Det er vigtigt, at vi får uddannet nok maskinmestre, maritime ingeniører eller hvad de i fremtiden må få af maritime titler. Derfor er jeg meget tilfreds med den kurs, regeringen sætter med sit nye udspil, lyder det fra direktør Anne H. Steffensen.

MARTEC i Frederikshavn skal ifølge udspillet fremover kunne byde unge velkomne på en helt ny uddannelse som professionsbachelor i maritime konstruktioner, eller maritim ingeniør. – De dage hvor man bare kunne stikke til søs, er for længst ovre. Vi har brug for højt uddannede specialister både om bord på skibene og på kontorerne i land, så det bliver særligt spændende at følge de studerende på den nye uddannelse til maritim ingeniør,” siger Anne H. Steffensen.

Mange søfolk bor i landkommunerne, og mange af de maritime uddannelser ligger i forvejen uden for de store byer.

(Foto: Danske Rederier)