DanPilot tilbyder nu også lodsningsydelser i det arktiske område

11. februar 2022

DanPilot stifter nyt lodselskab i Grønland og vil fremover tilbyde sine specialiserede lodsningsydelser i det arktiske område fra det nystiftede datterselskab DanPilot Greenland under ledelse af Peer Bøje Brandenborg.

Det oplyser selskabet, der også fortæller, at stiftelsen af DanPilot Greenland ligger i naturlig forlængelse af virksomhedens ønske om at øge tilstedeværelsen i Grønland og dermed komme endnu tættere på kunder, myndigheder og andre aktører på det grønlandske marked.

Lodseriet får hjemadresse i den grønlandske hovedstad Nuuk, hvorfra der tilbydes lodsservice til såvel lodspligtige som ikke lodspligtige skibe i Grønland. En anden, som allerede er velkendt i Nuuk, er datterselskabets nye direktør Peer Bøje Brandenborg, der tidligere har været direktør i Greenland Pilot Service og Director of Arctic Operations i DanPilot. – Jeg er meget stolt over at skulle stå i spidsen for DanPilots nye Grønlandske selskab. Vores certificerede lodser har tilsammen mere end 200 års erfaring i arktisk sejlads, herunder særlig indsigt og kendskab til de grønlandske farvande, siger Peer Bøje Brandenborg, direktør i DanPilot Greenland.

Lodserne i DanPilot Greenland opfylder desuden kravene i Polarkoden, den internationale lovgivningsramme under IMO, der beskytter polarregioner mod maritime risici, herunder Advance Polar Code Certificate, samt lever op til en række andre uddannelsesmæssige krav fra Søfartsstyrelsen.

Har hele tiden været på Grønland

DanPilot har siden afviklingen af det tidligere datterselskab i Grønland leveret lods i det arktiske område direkte gennem DanPilot. I denne periode var Peer Bøje Brandenborg også DanPilots ankermand i Nuuk, og han får nu følgeskab af en række tidligere og nye kollegaer i det nystiftede datterselskab. – Vi har hele tiden kunnet levere lods i Grønland, og det glæder mig meget, at vi nu kan vende retur med et nyt Grønlands selskab, så vi også i fremtiden kan levere sikkerhed til søs og en høj lodsservice til alle de skibe som ønsker det, lyder det fra  Peer Bøje Brandenborg

Fakta om DanPilot Greenland

Det grønlandske selskab DanPilot Greenland ApS blev stiftet den 28. januar 2022 af DanPilot. Det grønlandske selskab har hjemadresse i Nuuk og er et helejet datterselskab af DanPilot. Peer Bøje Brandenborg er direktør i selskabet og bestyrelsen består af formand Erik Merkes Nielsen, direktør i DanPilot, samt Villads Kirkegaard-Jensen og Bjarne Gaj Rosenkvist.

(Kilde og foto: DanPilot)