Amerikanske militærtransportskibe anduver Aarhus Havn

11. august 2023

1200 stk. militært materiel i form af køretøjer, udstyr og soldater. Det er, hvad der i de kommende uger befinder sig på Aarhus Havn, når de to amerikanske skibe, ”ARC Patriot” og ”ARC Independence” lægger til kaj i den østjyske storhavn.

– Da vi i januar agerede transithavn for det amerikanske militær, var det første gang, vi prøvede kræfter med en opgave af den type. Det gik rigtig godt, og selvom der denne gang kommer noget mere materiel ind, så er vi klar med den nødvendige infrastruktur, og jeg er sikker på, at vi ved fælles hjælp også kan løse denne vigtige opgave, siger Thomas Haber Borch, der er CEO hos Aarhus Havn.

Værtsnationsstøtte er en vigtig del af de opgaver, alle NATO-lande skal kunne løse. Køretøjerne og containerne skal med tog videre til Østeuropa som en planlagt rotation af amerikanske tropper.

At Aarhus Havn endnu en gang bliver valgt til en opgave i denne kaliber viser, ifølge Thomas Haber Borch, at havnen er helt afgørende, når det gælder den kritiske infrastruktur både i Danmark og Europa. Placeringen ved Østersøen betyder, at Danmark som NATO-land kan bidrage med at flytte materiel frem til der, hvor det gør en forskel.

Dele af Aarhus Havn vil være lukket af under den militære logistikoperation, som gennemføres i tæt samarbejde med Østjyllands Politi, Forsvaret/Søværnet og Hjemmeværnet
(Kilde og foto: Via Ritzau)