70-års mindearrangement ved ”Jutlandia” mindestenen på Langelinie

24. januar 2021

Den 23. januar 1951 afgik hospitalsskibet ”Jutlandia” fra Langelinie i København på den første af i alt tre togter til Korea. Skibet gjorde de efterfølgende 999 dage FN og Røde Kors tjeneste under Korea krigen.

I anledningen af 70-året for første afgang, afholdt Republikken Koreas Ambassade i København en Covid-19 sikret kranselægningsarrangement ved ”Jutlandia” mindestenen på Langelinie. Kransene blev lagt af ambassadør Sang-jin Park, Jutlandia Veteranerne ved Henrik Jagd, ØK-Klubben ved Erik Ljunggren, Danmarks Veteraner ved landsformand Niels Hartvig Andersen samt Danmarks Marineforening ved landsnæstformand Søren Konradsen.

Ifølge ambassaden er der må nuværende en tentativ plan for et større festarrangement, når den herskende Coronapandemi er kommet under kontrol.

(Foto: Erik Petersen, Danmarks Veteraner)