51 officerer dimitteret som mastere i Militære Studier

27. september 2023

Der var store smil og rungende klapsalver da 37 af i alt 51 officerer den 15. september 2023 tog imod deres eksamensbevis i auditoriet på Svanemøllens Kaserne foran kolleger, undervisere og familiemedlemmer.

Kort forinden havde Forsvarsakademiets chef, generalmajor Flemming Mathiasen, rost de dimitterende fra Forsvarets tre værn og Beredskabsstyrelsen samt en enkelt civil ansat for deres hårde slid på skolebænken: – På vegne af hele Forsvarsakademiet vil jeg gerne sige et stort tillykke til jer alle med uddannelsen, også til jer, som ikke kan være med fysisk i dag, fordi der er brug for jer andetsteds. At gennemføre en master i militære studier kræver en stor indsats, og det er en vigtig milepæl i jeres videre karriere. Med denne master har I ikke bare fået en anerkendt uddannelse i militære studier, I har også gjort jer selv til medejere af den militære profession på det højeste niveau, lød det fra Flemming Mathiasen.

Uddanner fremtidens chefer
Master i Militære Studier (MMS) er en forskningsbaseret videreuddannelse for officerer, der ønsker stillinger på højeste ledelsesniveau.  De 51 officerer der i september fik deres eksamensbeviser som MMS i hånden var 27 fra Hæren, otte fra Flyvevåbnet, 13 fra Søværnet, to fra Beredskabsstyrelsen samt en civil ansat under Forsvarsministeriets myndighedsområde.
(Kilde  Forsvarsakademiet. Foto: Marie Prangsgaard, Forsvarsakademiet)