Scandinavia Star mindesmærke i Frederikshavn.

Der er nu indgået en aftale mellem Scandinavian Stars støtteforening og Frederikshavn Kommune om opsætning og placering af et mindesmærke for ofrene for branden på Scandinavian Star den 7. april 1990. Det skriver sitet Nordjyske.dk. Mindesmærket opstilles på Paradiskajen i Frederikshavn, hvor det 10.533 bruttotons store passagerskib efter planen skulle være anløbet den 7. april 1990 om morgenen. Det skete som bekendt ikke. Kort efter kl. 0000 udbrød der brand på skibet i farvandet ud for Lysekilde i Sverige  og 158 personer omkom. Mike Axdal fra støtteforeningen siger til Nordjyske.dk, at mindestenen forventes klar til indvielse i efteråret 2015. Der er allerede opsat monumenter i Oslo og i Lysekilde.