Kalundborg Havn deltager i krydstogts-messen Seatrade Europe i Hamborg.

De gode argumenter kan dårligt være i kufferten, når personel fra Kalundborg Havn den 6. til 8. september 2017  viser sig frem på Seatrade Europe Messen i Hamborg. - Formålet er at vise rederierne, at Kalundborg er en attraktiv destination med havnefaciliteter, der matcher krydstogtsrederiernes behov, fortæller cruisemaneger Liselotte Rørup i en pressemeddelelse.

Formålet med at deltage på messen er, at profilere Kalundborg Havn som en attraktiv og professionel servicepartner. Men en vanddybe på 15 meter er havnen blandt de få havne i farvandene Kattegat og Østersøen, der har kapacitet til at tage imod de allerstørste skibe. En placering ud til dybvandsruten i Storebælt gør herudover, at de krydstogtsskibe den bruger Kalundborg Havn som turnaround destination ud af Østersøen, ifølge Liselotte Rørup sparer 12 timers sejlads og dermed store mængder brændstof på turen tilbage til Østersøen, hvis de benytter den nordvestsjællandske havn på bekostning af havnekollegaerne i København.

Havnen har indgået aftaler med Blue Water Shipping og PWL Port Services, der skal sikre en professionel håndtering af de store krydstogtsskibe, der, hvis det går efter planerne fra havneledelsen, fremadrettet bruger Kalundborg Havn, når Danmark står på den Europæiske sejlplan. (Kilde: Kalundborg Havn).