Udskriv denne side

Fregatten PETER WILLEMOES tilbage i Korsør efter fire måneders arbejde i amerikansk hangarskibs-gruppe

Mandag morgen den 29. maj ankom F 362 PETER WILLEMOES til Korsør. Skib og besætning afgik i januar fra Danmark for at deltage i operationer med den amerikanske hangarskibsgruppe omkring hangarskibet USS George H.W. Bush. 

Fregatten og besætningens opgave har været at støtte og forsvare hangarskibsgruppen under indsatsen mod ISIL, primært med sensorer og radarsystemer, men hvis det var blevet nødvendigt også med våben. Fregatten har endvidere haft kontrol over fly og helikoptere som del af deres opgave. Indsættelsen har geografisk udfoldet sig i områderne Middelhavet, det Røde Hav, Adenbugten, det Arabiske Hav og den Persiske Golf.

Deltagelsen i hangarskibsgruppen skal ses som en naturlig følge af den træning, som skib og besætning har gennemgået de seneste år. Startende med træningen herhjemme, opfulgt af bl.a. Battle Damage Exercise - havaritræning på den tyske flådes havariskole i Neustadt og ikke mindst DOST - Danish Operational Sea Training i regi af det britiske træningsregime FOST på og ved flådebasen HMNB Devonport i England.

Fregatten har løst mange delopgaver i hangarskibsgruppen, og Søværnet har fået positive tilbagemeldinger og anerkendelse fra den amerikanske flåde for deltagelsen. Den dansk enhed har indgået i opgaveløsningen på lige fod med amerikanske enheder, og har derigennem høstet erfaringer, der nu kan bredes ud til resten af Søværnet. (Kilde: Værnfælles Forsvarskommando)